Seguretat alimentària

Alitec desenvolupa i implanta els diferents manuals, plans i sistemes de control i verificació establerts per les autoritats sanitàries, per protegir la salubritat dels aliments a totes les empreses del sector alimentari i en les diferents fases de les que siguin responsables, des de la producció inicial fins a la venda al consumidor final.

Els nostres programes estan dissenyats per gestionar eficaçment la higiene i la seguretat dels aliments en qualsevol tipus d’activitat i procediment, facilitant alhora un impuls indispensable per als procediments de millora contínua dels nostres clients i un nivell més alt d’implicació de l’equip humà amb la responsabilitat sanitària de lempresa.

APPCC (Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític)

El sistema APPCC permet identificar, avaluar i controlar els perills significatius per a la innocuïtat dels aliments.

  • Assegura la producció i la comercialització d’aliments segurs.
  • Demostra que l’empresa auto controla la seva activitat alimentària.
  • Confiança a consumidors i clients.
  • És preventiu i actua abans que apareix el problema.
  • Focalitza les activitats de control a les fases crítiques del procediment de producció.
  • És flexible a qualsevol mena d’empresa i s’adapta a canvis del procés.
  • S’integra en altres sistemes de gestió de qualitat, com ara la Norma ISO.

Plans d’Autocontrol (Prerequisits sanitaris)

Anomenats també plans de suport o plans generals d’higiene, proporcionen la base sòlida de condicions i pràctiques higièniques que evitin la introducció d’agents perillosos, l’augment de la càrrega microbiològica o l’acumulació de residus i altres agents físics o químics als aliments, forma directa o indirecta. Aquestes pràctiques proporcionen l’entorn bàsic per a la producció d’aliments segurs i estableixen les condicions necessàries per a la implantació de l’APPCC

  • Pla de control de potabilitat de l’aigua
  • Pla de neteja i desinfecció
  • Pla de control de plagues
  • Pla de formació i capacitació del personal
  • Pla de control de proveïdors
  • Pla de traçabilitat
  • Pla de control de temperatures
  • Pla de manteniment d’instal·lacions i equips
  • Pla de control d’al·lèrgies
  • Pla de control de subproductes / Residus

Pla de Reducció del Malbaratament Alimentari

07 de juny de 2022. El Consell de Ministres ha aprovat avui el projecte de Llei de Prevenció de les Pèrdues i el Malbaratament Alimentari, la primera regulació sobre aquesta matèria que es promulga a Espanya, amb l’objectiu de reduir la deixalla a les escombraries de aliments sense consumir i afavorir-ne un millor aprofitament.

Manual de Bones Pràctiques Alimentàries

Recull el conjunt de mesures perquè els processos d’una activitat concreta en relació amb la seguretat dels aliments, es duguin a terme dins dels sistemes de control adequats al concepte de garantia de qualitat, els quals mètodes i reglaments de control tenen per objecte reduir els riscos de tota producció alimentària.

Norma ISO 9001/14000/ 22000 / Sistemes IFS / BRC

Disposem de programes especials pel disseny i la implantació de les normes i manuals de procediments internacionals en matèria de seguretat alimentària. En col·laboració amb els organismes de certificació acreditats i auditors autoritzats. Completament imprescindibles per al comerç internacional d’alimentació.

Auditories

  • Auditoria diagnòstic
  • Control verificació del sistema de gestió.
  • Homologació Proveïdors
  • Franquiciats
  • Higiene alimentària
  • Auditories APPCC

Les auditories de control, seguiment i verificació del sistema ofereixen una informació objectiva sobre el seu funcionament i possibiliten l’anticipació en aquelles situacions que poden suposar un risc sanitari dels productes elaborats.

Consultoria d’higiene alimentària

  • Estudio nous projectes.
  • Etiquetatge
  • Nutrició
  • Ingredients i additius
  • Al·lèrgens
  • Memòries sanitàries
  • Registre General Sanitari/ RSIPAC
  • Registre CCPAE certificació ecològica

Els nostres experts assessors estan a la vostra disposició per facilitar-vos la informació apropiada per a les vostres consultes: Nous projectes, instal·lacions, normativa o reglaments, ingredients, etiquetatge, al·lèrgens, celíacs, menús especials, nutrició, inspeccions sanitàries, expedients, al·legacions i qualsevol situació relativa a la higiene i seguretat dels aliments.

Formació

  • Manipuladors daliments.
  • Responsables qualitat APPCC.
  • Formació de Formadors.
  • Curs monitors menjador escolar.

Presencial / Distància / Bonificada

Instal·lacions pròpies i domicili client. Cursos inicials o avançats. Programes especials de formació continuada específica per a cada empresa i ACTIVITAT. Cursos bonificats.